Velferdsteknologi – alternative teknologier, tjenesteinnovasjon, ledelsesforankring og driftsmodeller på agendaen i Hallingdal
Det var mange inntrykk og informasjon å fordøye for de nærmere 120 deltagerne på fagdag og markedsdialog i Hallingdal 1-2.november. De 6 Hallingdalskommunene og de 18 andre kommunene som var representert på konferansen fikk mange "regnestykker" å gyve løs på. Kari Bjørkheim i Lindås kommune serverte 2 "ligninger" for å lykkes med anskaffelse av velferdsteknologi; teknologi=organisasjonsutvikling og innovasjon=gevinstrealisering. Det understreket også Gry Røste da hun delte Lørenskog kommune sine erfaringer med tjenesteutvikling og bruk av velferdsteknologi. Hun synliggjorde organisasjonsendringer de opplevde var nødvendig for å sette brukeren i sentrum og se "hele" mennesket. Kommunene fikk også et lite dykk i hva de 21 ulike leverandørene kunne tilby av produkter og løsninger; både på et leverandørtorg og i en workshop hvor kommunene og leverandørene sammen lagde ulike scenarier basert på Hallingdalskommunenes 3 personas (brukerperspektiv).
Det var mange inntrykk og informasjon å fordøye for de nærmere 120 deltagerne på fagdag og markedsdialog i Hallingdal 1-2.november. De 6 Hallingdalskommunene og de 18 andre kommunene som var representert på konferansen fikk mange «regnestykker» å gyve løs på. Kari Bjørkheim i Lindås kommune serverte 2 «ligninger» for å lykkes med anskaffelse av velferdsteknologi; teknologi=organisasjonsutvikling og innovasjon=gevinstrealisering. Det understreket også Gry Røste da hun delte Lørenskog kommune sine erfaringer med tjenesteutvikling og bruk av velferdsteknologi, hvor organisasjonsendringer var nødvendig for å sette brukeren i sentrum og se «hele» mennesket. Kommunene fikk også et lite dykk i hva de 21 ulike leverandørene kunne tilby av produkter og løsninger; både på et leverandørtorg og i en workshop hvor kommunene og leverandørene sammen lagde ulike scenarier basert på Hallingdalskommunenes 3 personas (brukerperspektiv).
Dagen etter bearbeidet kommunene informasjonen de hadde innhentet på dag 1 i en workshop. Den informasjonen, sammen med erfaringene de har gjort i behovskartleggingen og piloteringen, var grunnlaget for startskuddet for valg av driftsmodell og anskaffelsesstrategi. Nå gjenstår anskaffelsesarbeidet og innhenting av ytterligere informasjon fra leverandørene før konkurransegrunnlaget kan skrives.
Presentasjonene finner du her:
Odd Egil Stavn, Rådmann Flå kommune
Cecilie M. Endresen, Regional pådriver Leverandørutviklingsprogrammet
Hamsa Ganic, prosjektleder Velferdsteknologiprogrammet Hallingdal
Kristin Standal, Leder Velferdsteknologiprogrammet i KS
Kari Bjørkheim, Prosjektleder Lindås kommune
Gry Røste, Kommunaldirektør Helse og Omsorg i Lørenskog
Workshop dag 1
Introduksjon til verksted dag 1, Julie Tronstad, PA Consulting
Leverandørtorg